Maandag, Woensdag 26 juni 19.30u, vanaf 20.15 uur
Editie 20: Cultuurproductie in Parkstad!

Editie 20: Cultuurproductie in Parkstad!

Met Cultura Nova’s Rocco Malherbe, fotograaf Philip Driessen, cineast/regisseur Elbe Stevens, danser/choreograaf Joost Vrouenraets, danseres Maïté Guerin en cultuurwethouder Barry Braeken …

Terwijl door sommigen gefluisterd en door anderen wordt geschreeuwd dat de Heerlense Culturele lente herfst geworden is, gebeurt er even voorzichtig als overduidelijk toch een heel pak interessants! Want waar de Parkstedelijke popinfrastructuur inmiddels tot een hechte keten is gesmeed, lijkt er, getuige talloze uitnodigingen voor opdrachten in binnen en buitenland op het Heerlense danstalent/choreograaf Joost Vrouenraets geen maat te zitten. Tegelijkertijd is er op het film-vlak wat aan hand in Parkstad en gaan deze zomer op – en in co-productie met Cultura Nova maar liefst twee films van regisseur/maker Elbe Stevens in première. Kortom, reden genoeg om in deze laatste Cultuurbrouwerij van dit seizoen de vinger eens aan de cultuur productionele pols te houden…

Voor het eerst niet op een maandag, maar op woensdag 26 juni a.s. nemen we de genoemde ontwikkelingen in een wel heel bijzondere Cultuurbrouwerij met u door. Het gaat dit keer niet alleen over jonge makers, ze treden ook nog op en laten zien.

Om 19.30 u. opent Cultuurwethouder Barry Braeken een fototentoonstelling van Philip Driessen. Driessen presenteert fotowerk dat hij maakte op de filmsets van Elbe Stevens. Aansluitend zien we de avant-première van de dansfilm ‘Fight of Life’ met Joost Vrouenraets en Maïté Guerin en waarvoor de muziek geschreven werd door niemand minder dan Gé Reinders en diens zoon Joep. Regisseur Elbe geeft tekst en uitleg. Daarna verplaatsen we de brouwerij voor even naar de zaal waar Joost en Maïté ons trakteren op een duet uit het stuk ‘Skin & (m)eat’ dat afgelopen jaar gecoproduceerd is door Cultura Nova. Aansluitend vertelt Rocco Malherbe over Cultura Nova’s co-productiefonds en gaan onze gasten met elkaar én het publiek in discussie over de positie van cultuurproductie in Parkstad. Het slotwoord is aan onze huisfilosoof Frans Gereadts…

De Cultuurbrouwerij staat zoals altijd onder de bezielende leiding van Karin Hillebrand. Muziek is er van onze onvolprezen ridder van het vinyl King_Mobe.

We starten om 19.30 u. in het café van poppodium NIEUWE NOR, pancratiusstraat 30 te Heerlen. Entree is zoals altijd gratis! Meekijken kan via de livestream op www.cultuurbrouwerij.nl Meebrouwen kan via twitter! Gebruik de #CultB

Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter