Maandag, 28 januari 2013, vanaf 20.15 uur
Editie 18: Het openbaar gesprek

Editie 18: Het openbaar gesprek

Wat brouwt er in creatief cultureel Limburg? De Cultuurbrouwerij is synoniem voor debat, discussie, informatie, netwerken en entertainment en staat elke maand in het teken van een ander centraal thema.

Op maandag 28 januari presenteerde we een andere Cultuurbrouwerij dan jullie gewend zijn. Cultuurcriticus Ben van Melick en de Heerlense cultuurwethouder Barry Braeken voerden een openbaar gesprek over cultuur in Parkstad. Aanleiding was een gesprek dat ze hadden tijdens de presentatie van de nieuwe Heerlense stadsdichter Amber-Helena aan de bar bij Pelt waar ze constateerden dat ze dat gesprek eigenlijk openbaar zouden moeten voeren.

Drs. Ben van Melick studeerde Neerlandistiek en Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in verschillende algemene en literaire tijdschriften. Vorig jaar verkende Van Melick tijdens een van de Ruby Tuesday lezingen in Schunck* de Heerlense Culturele lente vanuit een cultuur-historisch perspectief. Wethouder Barry Braeken (PvdA) is wethouder ruimte, wonen en cultuur en verantwoordelijk voor de fysieke leefomgeving, cultuur en evenementen, Centrum Heerlen (samen met Riet de Wit) en demografische ontwikkeling.

Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter