Maandag, 10 december 2012, vanaf 20.15 uur
Editie 17: Zit er Muziek in de Mijnstreek?

Editie 17: Zit er Muziek in de Mijnstreek?

De Cultuurbrouwerij, het debatpodium voor cultuur, maatschappij en economie stond op maandag 10 december helemaal in het teken van het ‘MijnFestijn’, de afsluiting van het project ‘Mijnverleden, Mijn Toekomst’ dat Discovery Centre Continium de voorbije twee jaar uitvoerde. Speciaal voor de gelegenheid organiseerden we deze Cultuurbrouwerij dan ook in het Kerkraadse Continium en brouwen we debat rond de centrale vraag; Zit er Muziek in de Mijnstreek?

Waar vrijdag 14 december de Zonen van Carboon werk van het legendarische album ‘Witste nog, Koempel’ tot leven brengen in het Betahuis en Gert-Jan van Stiphout a.k.a. Subp Yao zijn muzikale vrienden uit verschillende Europese Mijnstreken naar Heerlen haalt, ging de Cultuurbrouwerij onder leiding van Karin Hillebrand al de diepte in… We doken in de muziekgeschiedenis van de Mijnstreek met o.a. verzamelaar, platenbaas en muziekgek Marco Kalnenek, artistiek leider van (h)ear, het experimenteel audio project in KuS Mike Kramer, bezieler van o.m. het Charles Hennen Concours Bert Bremen en ex-Carboon Henk Steijvers. Uit de Belgisch Limburgse Mijnstreek was te gast plaatsvervangend departementshoofd en muziekcoach Gert Stinckens verbonden aan de Hasseltse Pophogeschool.

Stijlen, stromingen, maatschappelijke bewegingen, het verenigingsleven en wat er in het hier en nu nog allemaal van is te merken én waar het naar toe gaat. Het kwam allemaal langs in deze niet te missen Cultuurbrouwerij. Muziek was er van onze onvolprezen ridder van het vintage vinyl, King Mobe en huisfilosoof Frans Gereadts vatte samen en sloot af.

Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter