Maandag, 7 november 2011, vanaf 20.15 uur
Investeren in creatief én ondernemend talent

Investeren in creatief én ondernemend talent

Via het onderwijs gaat Parkstad Limburg méér beleven, is de stelling aanstaande maandag in de Cultuurbrouwerij. Dankzij bijvoorbeeld SVO | PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg), die geïnspireerd door het nobele fransciscaanse gedachtegoed focust op maatschappelijke relevantie en zo nieuwe belevingswerelden ontsluit voor onze kinderen.

Duurzaam, milieubewust, respect en tolerantie, dat vormen kernbegrippen die leiden over bewustere belevingswegen naar geluk. Leven zonder bezit en gelukkig zijn, stonden de monniken van weleer immers voor. SVO | PL neemt de jeugd bij die hand; laat talent proeven van méér dan onderwijs sec. Nieuwe talentjes laven zich daar graag aan. Hoe, dat vernemen we in de CultuurBrouwerij aanstaande maandag dus.

Dat doen we met onze gasten Wim Horsch (SVO|PL) en Bart Temme (Cuttin’Class). Bart Temme snijdt met zijn Cuttin’Class eenzelfde interesse-zenuw aan bij de jeugd. Zijn accelerator ligt in de hiphop-beleving die zo kort bij de kids van vandaag staat. Via muziek en life-style prikkelt Bart de creatieve potenties bij de Parkstedelijke talenten van morgen. Waar dat toe leidt? Cultuurondernemer Temme doet het woord.

Parkstad Limburg investeert bewust in cultuur; beide voor initiatieven bewerkstelligen dat er méér en méér creatieve pareltjes, juist dankzij die investeringen, bovenkomen. Creatief talent maakt onze toekomst; wat wij daar óók van kunnen leren, zetten we maandag onder de porrende en bezielende gespreksbegeleiding van Karin Hillebrand voor iedere ondernemer die het horen wil, graag uiteen.

Marc Bosch schotelt onze gasten af en toe een ‘tweetje’ voor, Mat Verberkt zorgt, puntig en gedragen, voor een pak niet te versmaden cultuurtips, King Mobe lardeert de boel met een muzikale toef en stadsdichter Harrie Sevriens heeft het gebruikelijke laatste woord…

Be there, vanaf 20:00 uur, in het café van Poppodium NIEUWE NOR aan de Pancratiusstraat in Heerlen. Onze stadsdichter en -dj zijn er uiteraard weer bij. Culturele tips regent het eveneens, en op twitter houden we de vertrouwde #CultB weer vast. Meedoen is gewenst!

Maandagavond 7 november dus, vanaf een uur of acht (óók live online te volgen via http://www.CultuurBrouwerij.nl). Oh ja, een muzikale verrassing, die serveren we eveneens. Volg het via #CultB.

Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter