Maandag, 8 november 2010, vanaf 20.15 uur
Maastricht Culturele Hoofdstad 2018

Maastricht Culturele Hoofdstad 2018

Wat brouwt er in creatief Parkstad Limburg rond ‘Maastricht Culturele Hoofdstad 2018’? Veel is er over te doen, artistiek en politiek, edoch wat betekent de Culturele Hoofdstad ambitie voor het (creatief) MKB in Parkstad Limburg? Wat is die beoogde spin-off van het evenement? Waar moeten we aan denken. En, wat kunnen wij samen doen om er het optimale uit te halen? Kunstenaars én ondernemers uit Zuid-Limburg brouwen hun creatieve bijdrages tijdens de eerste vernieuwde Cultuurbrouwerij in het café van poppodium NIEUWE NOR in Heerlen aanstaande maandag 8 november 2010 vanaf 20:15 uur.

Elke tweede maandag van de maand staat het café van poppodium NIEUWE NOR voortaan bol van debat, discussie, informatie, netwerken en entertainment: de Cultuurbrouwerij. Maandag 8 november a.s. verschijnt de maandelijkse Cultuurbrouwerij, dat voortkomt uit het platform Koeltoer, in een nieuw jasje en op een nieuwe locatie. Maastricht Culturele Hoofdstad 2018 staat centraal.

Guido Wevers (artistiek leider van Maastricht Culturele Hoofdstad van Europa 2018) en C-Mill directeur Geerd Simonis gaan in debat over de culturele hoofdstad ambities van groot Maastricht in 2018. Theo Ploeg, mediasocioloog en kort geleden vanuit Haarlem terug naar zijn Parkstedelijke geboortegrond verhuisd, geeft zijn visie op het cultuuraanbod in Parkstad. De presentatie is in handen van L1-presentator Kris Németh. Voor de muzikale omlijsting zorgt de 18-jarige Madi Hermens uit Geleen. In 2009 won zij als 16-jarige de Kunstbende Limburg in de categorie muziek. De zangeres, normaal met band, begeleidt zichzelf op piano. Stadsdichter Harrie Sevriens heeft ‘het laatste woord’…

Terugblik

Documenten:

Nog geen documenten beschikbaar
Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter