Maandag, 13 december 2010, vanaf 20.15 uur
‘Het Nieuwe Werken’

‘Het Nieuwe Werken’

Wat brouwt er nu weer in creatief cultureel Limburg: leve flexibiliteit en werk?!?
‘Flexibeler omgaan met arbeidstijden en werkomgevingen, ja dan gaan mensen zich prettiger voelen en dan worden de organisaties productiever…’. Dat is zo’n beetje waar het in ‘Het Nieuwe Werken’ over gaat. De Cultuurbrouwerij (synoniem voor debat, discussie, informatie, netwerken en entertainment) presenteert met gepaste trots: ‘Het Nieuwe Werken’…

Maar hoe ‘nieuw’ is dat nieuwe werken nu eigenlijk? Doet het creatieve MKB dat niet al jaren? En hoe zit het met die nieuwe technologieën, de beschikbaarheid en de inzet daarvan? Levert dat wat op?

Over dat en méér gaat de discussie tijdens de – jawel, gratis toegankelijke – 2e editie van Cultuurbrouwerij in het café van de NIEUWE NOR in Heerlen. Kris Németh (L1) presenteert en voert regie, Theo Ploeg en Harrie Sevriens vormen zijn vaste en flexibele side-kicks. King Mobe omlijst dit keer muzikaal de brouwsels. In de voorste front-linie van deze werkgerelateerde flexibiliteitdiscussie staan de sprekers: Fer Franssen en Leo Crombach.

Fer Franssen (www.HeerlenLive.nl) weet alles van de positieve plussen en de minnen van Draadloos Heerlen. Volgens hem is dat slechts een bijproduct. We kunnen immers nu creatieve apps gaan ontwikkelen, straks allemaal wifi-parkeren en met draadloze bewakingscamera’s rondspieden. Of wat dacht je van feestjes als StreetLife live (online) volgen? Positieve vruchten toch?!?

Leo Crombach’s (www.LeoCrombach.nl) Gulpener stokpaardje steigert en galoppeert bij het horen van de woorden duurzaam en (co-)ondernemen. Letterlijk: “het verbinden van mensen en zaken waarbij het niet voor de hand ligt dat de slimme alliantie onder handbereik ligt, dat is wat mij inspireert”. We zijn benieuwd hoe hij in dat vuur pookt.

Dat wordt leuk. Beide invalshoeken komen in ‘Het Nieuwe Werken’ immers samen. Gaan ze botsen?! Bedenk daarbij op dat kunstenaars én ondernemers uit Zuid-Limburg meebrouwen (pakweg zestig personen tijdens de vorige editie); dat wordt sprankelen. Spui jouw creatieve bijdrages rustig mee tijdens de 2e Cultuurbrouwerij in het café van poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Iedereen is welkom (nog es: gratis toegankelijk) aanstaande maandag 13 december 2010 vanaf 20:15 uur aan de Pancratiusstraat no. 30 in 6411 KC Heerlen.

Terugblik

Documenten:

Nog geen documenten beschikbaar
Deel deze pagina met je vrienden:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • eKudos
  • email
  • Hyves
  • Twitter